Δράμα στο Αιγαίο με τρεις νεκρούς κοντά στη Σύμη.


Το βράδυ της Κυριακής (16/10), η Λιμενική Αρχή Σύμης ενημερώθηκε για ένα σκάφος με 13 επιβαίνοντες που βυθίστηκε κοντά στο νησί Νίμος.

Αμέσως ξεκίνησαν διασωστικές ενέργειες. Στο σημείο πήγαν σκάφη, ιδιωτικά σκάφη και ένα ελικόπτερο. Ευτυχώς, 8 άτομα διασώθηκαν, αλλά 3 από αυτούς βρέθηκαν χωρίς σημάδια ζωής και δυστυχώς, έχασαν τη ζωή τους. Οι διασωθέντες πήγαν στο νοσοκομείο της Ρόδου για περαιτέρω ιατρική φροντίδα.

Σύμφωνα με τους επιζήσαντες, είχαν ξεκινήσει από την Τουρκία με το σκάφος, πληρώνοντας 4.000 ευρώ έκαστος για να φτάσουν στην Ελλάδα. Το σκάφος όμως αντιμετώπισε προβλήματα, με αποτέλεσμα να βυθιστεί.

Αργότερα, 2 άτομα βρέθηκαν σε άλλη περιοχή της Σύμης και ένας από αυτούς συνελήφθη ως ο διακινητής του σκάφους. Τώρα, οι Αρχές της Σύμης διερευνούν το περιστατικό και προγραμματίζουν νεκροψία για τα θύματα στη Ρόδο.



Το πρόσφατο τραγικό γεγονός κοντά στο νησί Νίμος υπενθυμίζει με οδυνηρό τρόπο τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ανθρωποι που επιδιώκουν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη. Είναι δυστυχώς συχνό να ακούμε για παρόμοια δράματα στο Αιγαίο, όπου άνθρωποι, παγιδευμένοι από τις προοπτικές ενός καλύτερου αύριο, βάζουν τη ζωή τους στα χέρια διακινητών που εκμεταλλεύονται την απελπισία τους. Τα 4.000 ευρώ που πλήρωσαν έκαστος δείχνουν το υψηλό κόστος αυτής της ελπίδας. Οι προσπάθειες των διασωστικών συνεργείων ήταν άμεσες και εντατικές, όμως τρεις ψυχές δεν κατάφεραν να επιβιώσουν. Καθώς προχωρούν οι έρευνες, πρέπει όλοι να αναλογιστούμε πώς μπορούμε να προλάβουμε τέτοιες τραγωδίες στο μέλλον και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και τα δικαιώματα όσων επιδιώκουν προστασία και μια νέα αρχή.


Συντάκτης: Χαράλαμπος Κοκκινίδης.



0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου