Υπουργικό Κακόβουλο Παιχνίδι!!!


Όταν οι αριθμοί μιλούν, η πολιτική πρέπει να σιωπά. Κι όμως, στην Ελλάδα, φαίνεται πως η φωνή των αριθμών έχει καταπατηθεί από την ατελείωτη επιθυμία για πολιτική συγκέντρωση και εξουσία. Με πληθυσμό περίπου 10 εκατομμύρια, η Ελλάδα διαθέτει τον αστρονομικό αριθμό 62 υπουργών. Σε αντίθεση, χώρες με πληθυσμό 85 εκατομμύρια βρίσκονται με 15-17 υπουργούς. 

Ίσως να είναι ώρα να θέσουμε το ερώτημα: Τι ακριβώς εξυπηρετεί αυτή η "υπουργική υπερπαραγωγή"; Ποιον ωφελεί; Και το πιο σημαντικό, τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε αυτή την ασταθή πολιτική ισορροπία, που απειλεί την αποτελεσματικότητα και τη διαφάνεια της δημοκρατίας μας;

Αυτή η υπερβολική "υπουργική πλημμυρίδα" δεν είναι απλά μια ανωμαλία, είναι ένα φαινόμενο που καταδεικνύει ατελείωτη γραφειοκρατία, πολιτικές συναλλαγές και πιθανότατα την απώλεια της δημοκρατικής διαφάνειας. Ο πλεονασμός στη διακυβέρνηση είναι συχνά σημάδι αναποτελεσματικότητας. Με τόσους υπουργούς να σπρώχνονται στην πολιτική αρένα, πώς μπορεί κανείς να περιμένει συντονισμό και συνεργασία; Πώς μπορεί ο πολίτης να έχει εμπιστοσύνη ότι οι πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνονται είναι για το συλλογικό καλό και όχι για το καλό ενός μικροσκοπικού κλάδου; Θέλεις να δεις μια σοβαρή πρόταση για το παραπάνω πρόβλημα;;; κάνε κλικ ΕΔΩ!!!


Συντάκτης: Χαράλαμπος Κοκκινίδης.


Τα μυστικά της βιώσιμης αλιείας: πώς να προστατεύσουμε το μέλλον.

Η εργασία στην Ελλάδα: Προκλήσεις και ευκαιρίες.

Έρευνα & Συναισθήματα: Οι Ιστορίες πίσω από τις Ανακαλύψεις.




0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου