ΕΛ.Γ.Α. και τα εκατομμύρια για τον καιρό: Τι πρέπει να ξέρουμε;


Στη σκιά της ανελέητης κλιματικής αλλαγής που πλήττει τον πλανήτη μας, η Ελλάδα βιώνει τις συνέπειες μιας πρωτοφανούς καιρικής ανωμαλίας. Η κυβέρνηση, αντιμέτωπη με την Κλιματική Κρίση, επισημαίνει την ανάγκη για περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, ενώ παράλληλα ετοιμάζει νέες οικονομικές επιβαρύνσεις για τους πολίτες.


Η ψυχή του αγρότη που βλέπει τον κόπο του να πηγαίνει χαμένο λόγω των καιρικών φαινομένων είναι αναντικατάστατη. Το αίσθημα αβεβαιότητας που διαπερνά την καθημερινότητα των πολιτών, αναρωτιόμενοι αν οι πρακτικές αυτές είναι πραγματικά αποτελεσματικές ή αν επιφέρουν περισσότερη ζημιά στο περιβάλλον, είναι ανυπολόγιστο.

Ενώ ο ΕΛ.Γ.Α επιχορηγεί αντιχαλαζικά δίχτυα και εφαρμόζει προγράμματα με αεροπλάνα για την προστασία από το χαλάζι, πολλοί αναρωτιούνται αν αυτές οι πρακτικές είναι πραγματικά στο όφελος της φύσης και του ανθρώπου. Η συνεργασία του ΕΛ.Γ.Α με την εταιρεία 3Δ Α.Ε., που δραστηριοποιείται στον τομέα της τροποποίησης του καιρού από τη δεκαετία του '80, έχει αναστατώσει πολλούς, από αγρότες μέχρι περιβαλλοντικούς ακτιβιστές.


Κλείνοντας, θα ήθελα να στραφούμε στην "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ". Είναι εκεί όπου οι λύσεις που ψάχνουμε μπορεί να βρεθούν. Είναι εκεί όπου η σοφία του ελληνικού λαού, η παράδοση και η καινοτομία συναντώνται. Είναι εκεί όπου οι φωνές όλων μας μπορούν να ακουστούν και να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για την Ελλάδα.


Συντάκτης: Χαράλαμπος Κοκκινίδης.

Η αίσθηση του να τρώτε τρόφιμα που έχουν καλλιεργηθεί με αγάπη και φροντίδα είναι αναντικατάστατη.



0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου